Logo CONTiBOX

Zadzwoń do nas

533 533 177

Moduły gastronomiczne

Modułowy budynek gastronomiczny CONTiBOX

Moduł gastronomiczny to propozycja dla osób chcących posiadać kompaktowy jak i większy punkt gastronomiczny, który będzie funkcjonalny, nowoczesny oraz o niskich kosztach eksploatacji. 

Niezależnie czy potrzebujesz moduł restauracyjny, barowy, lodziarnię, budynek modułowy to świetna propozycja. Dzięki modułowej budowie w sytuacji potrzeby zwiększenia powierzchni budynku nic nie stoi na przeszkodzie aby to zrealizować.

Nie sposób pominąć mobilności. Budynek w każdym momencie może być przewieziony w inną lokalizację. Udostępniamy również zamówienie specjalnego podwozia jezdnego, które jeszcze bardziej ułatwia zmianę lokalizacji budynku. Obie te cechy wyróżniają modułową technologię budynków i sprawiają, że jest to ciekawa alternatywa dla budynków budowanych wg. tradycyjnych rozwiązań.

Projektując i budując budynek zwracamy uwagę na jego funkcjonalność, wygląd oraz zgodność z wytycznymi i wymaganiami sanepidu, BHP i innych instytucji.

Konstrukcja stalowa z profili zimno giętych zabezpieczona antykorozyjnie, pomalowana na kolor ANTRACYT. Nasze autorskie rozwiązanie likwidujące potencjalne mostki cieplne w budynku. Możliwość wyprowadzenia rur odpływowych w narożnikach – ukrycie elementów odprowadzania wody.

Wykorzystujemy nowoczesny materiał budowlany jakim są płyty warstwowe. To lekki, wytrzymały materiał zapewniający bardzo dobrą izolacyjność cieplną oraz wysoką odporność na niekorzystne warunki atmosferyczne. Płyta warstwowa składa się z dwóch okładzin wykonanych z lakierowanej ocynkowanej blachy oraz znajdującego się pomiędzy nimi rdzenia izolacyjnego wykonanego z PIR lub styropianu. Grubość i rodzaj płyt dobierany jest do wymagań budynku i preferencji Klienta.

Wysokiej jakości membrana o grubości 1,5mm, kolor RAL 7035. Folia dachowa na bazie PVC-P wzmocniona siatką poliestrową, odporna na działanie promieniowania UV, mogąca być narażona na bezpośrednie działanie czynników atmosferycznych, posiadająca wytrzymałość pożarową B ROOF (t1), B ROOF (t2) oraz B ROOF (t3). Alternatywnie pokrycie dachu na bazie płyt warstwowych. Obróbki blacharskie, dobór i montaż rozwiązania odprowadzania wody.

Wykonana z płyt warstwowych na konstrukcji stalowej oraz płyt OSB o grubości od 18mm, lub płyt MFP. Jako warstwa wykończeniowa: wykładzina PVC lub panele podłogowe/kafelki.

W standardzie – wewnętrzna strona płyty warstwowej w kolorze białym. Jako opcja przygotowanie suchej zabudowy z płyt GK, gładzie, malowanie.

Standardowo jest to wewnętrzna warstwa płyty warstwowej w kolorze białym. Opcjonalnie: sufit podwieszany kasetonowy, lub na bazie konstrukcji gk.

Instalacja elektryczna i wod-kan zgodna z potrzebami Klienta – ilość punktów elektrycznych i wodnych dobierana indywidualnie wg. projektu. Możliwość ukrycia instalacji w płytach. Instalacja wentylacyjna: grawitacyjna, mechaniczna lub rekuperacja.

W standardzie stolarka okienna PCV 3 szybowa, drzwi zewnętrzne i wewnętrzne pełne lub przeszklone, stalowe, PCV wg. indywidualnych ustaleń z inwestorem. Istnieje możliwość zastosowania również stolarki aluminiowej.

Zewnętrzna strona płyty warstwowej. W standardzie kolor antracyt, z możliwością wyboru innego koloru z palety 24 kolorów RAL. Dostępne profilacje: linie, mikrofala, mikrolinia, mikro rowek, gładka. Możliwość zastosowania dodatków dekoracyjnych: lameli PVC, blach elewacyjnych, trapezowych.

Moduł gastronomiczny: główne informacje

Moduł

Standardowe wymiary modułu [dł/szer/wys]

6m x 3m x3m - 18m2

Dostępne wymiary modułów: 

Długości:

  • 3m
  • 4m
  • 4,5m
  • 5m
  • 6m
  • 7m
  • 8m

Szerokości:

  • 2m
  • 2,5m
  • 3m

Wysokości wewnątrz:

  • 2,5m
  • 2,7m
  • 3m
  • 3,3m
Możliwości łączenia modułów

Przykładowe konfiguracje możliwe do uzyskania łącząc różne moduły ze sobą.

Szukasz idealnych rozwiązań modułowych budynków gastronomicznych dla siebie? Skontaktuj się z nami!

Doradca Klienta

Porozmawiajmy

533 533 177 | 661 345 593